5 érv az IT szakemberek mellett

A cégek stabil működésének és növekedésének egyik feltétele, hogy a felmerülő feladatok megfelelően legyenek szegmentálva. Az informatikai rendszerek és eszközök tervszerű működtetése a legtöbbször meghaladják a cégvezetés feladataival amúgy is kellőképpen leterhelt ügyvezetők munkával tölthető idejét, illetve sok esetben nem is rendelkeznek megfelelő kompetenciával ezen a területen. Ez nem valami szégyellni való dolog, az informatika önálló tudományág, amely az információk rögzítésével, kezelésével, rendszerezésével, továbbításával foglalkozik és mint ilyen meglehetősen komplex feladatok elé állítja a fejlesztőket és a felhasználókat egyaránt.

Ebben a cikkben felsoroljuk, hogy melyek azok a konkrét területek, ahol az informatikus szakemberek segíthetik egy cég működését.

1. Számítógépek üzemeltetése és hálózat üzemeltetés

A cél az, hogy az összes informatikai háttérszolgáltatás problémamentesen működjön és a felhasználói oldal számára az üzemeltetés feladataiból és problémáiból minél kevesebb látszódjon.

A Linux és Windows szerverek, valamint más hálózati eszközök szakszerű üzemeltetése biztosítja a zavartalan munkavégzést a cégeknél. A szerverek üzemeltetésének egyik része a 24 órás monitorozás, amely lehetővé teszi, hogy a legkisebb probléma esetén, még a műszaki leállás előtt hozzá lehessen látni a hiba elhárításához.

2. Konzultáció és korszerűsítés

A rendszerfelügyelet során a konkrét vállalkozás vagy cég igényeihez mérten, alapos konzultáció után lehetséges javaslatot tenni a legmegfelelőbb eszközök használatára.

A szakember segítséget nyújthat mind a felhő alapú rendszerekbe való migrálás, mind a meglévő szerverek üzemeltetésének átvétele kapcsán. A korszerűsítés célja minden esetben a rendszerek átláthatóbb és hatékonyabb működtetése.

3. Levelezőrendszer és csoportmunka

Egy bárhonnan és bármikor elérhető levelezőrendszer és a hatékony csoportmunka megoldások minden cég működtetésében elsőrangú kérdések. A szolgáltatás része a cég arculatának megfelelő e-mail címek beállítása és a lehető legnagyobb arányú rendelkezésre állás. Ehhez megbízható szerverek szükségesek, amelyek esetén garantálható a 99,9 százalékos rendelkezésre állást az üzleti e-mail szolgáltatáshoz.

A céges levelezőrendszer biztonsága érdekében azt kiemelkedő spam védelemmel szükséges ellátni és az automatikus mentéssel lehet biztosítani, hogy ne lehessenek elvesző adatok vagy levelek.

A cégen belüli munkát valós idejű közös dokumentumszerkesztéssel, egymás között megosztható naptárakkal és csoportos videó- és hanghívásokkal lehet támogatni.

4. Biztonság és a céges dokumentumok védelme

Mind a felhő alapú, mind a helyi rendszerek esetén az adatok megfelelő mentése kiemelt fontosságú a vállalkozás zavartalan működéséhez/működtetéséhez. A mentési stratégia kialakítása és hatékonyságának monitorozása elengedhetetlen feladat a megfelelő biztonság érdekében.

Fejlett jogosultságkezeléssel, vírus-és kémprogram védelemmel megakadályozhatóak a külső támadások. Amennyiben illetéktelenek kezébe kerülne a cég valamely munkaeszköze (okostelefon, tablet, notebook), a fejlett biztonsági megoldásoknak köszönhetően (például 2 faktoros autentikáció, távoli eszköz menedzsment) nem kell attól tartani, hogy a céges adatok is illetéktelenekhez kerülnek. IT biztonság, biztonsági mentés

5. Naprakész technológiai háttér

Manapság mindenkinek kicsit informatikusnak kellene lennie ahhoz, hogy megfelelően kihasználhassa az újonnan megjelenő technológiák adta lehetőségeket. A jó informatikai háttérszolgáltatás egyik fontos eleme az, hogy képes legyen újat mutatni és meg tudja könnyíteni a mindennapi munkavégzést, így összességében pénzt spóroljon a megbízó cég számára.
Az jól megválasztott informatika szakemberek segítséget nyújthatnak mind az új informatikai rendszerek kialakításában, mind meglévő rendszerek átépítésében. Egy ilyen projekt során nagyon fontos a szoros együttműködés és az, hogy az üzleti célok még az elején kerüljenek meghatározásra és ez alapján legyen kialakítva a teljes fejlesztési koncepció.

Cégünk vállalja, hogy akár a fenti 5 pont mindegyikében segítségére lesz. A jelenleg használt rendszerek és folyamatok felmérése ingyenes, szerződéskötésig semmilyen kiadás nem terheli vállalkozását. IT tanácsadási folyamatunk része a munkafolyamatok optimalizálása és a vállalat igényhez igazított megoldások szállítása. Segítségünkkel a teljes IT üzemeltetés kiszervezhető, de akár részfeladatok ellátását is vállaljuk. Keressen bennünket bizalommal és kérje ajánlatunkat!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

IWS
KKV IT SPECIALISTA.