IT biztonság – biztonsági mentés (informatikai biztonság).

IT biztonság és biztonsági mentés

Az adatok és bármilyen számunkra értékes fájl tárolása és szabad előkereshetősége mindig is sarkalatos kérdés volt az informatikában. A rendszerek egyre komplexebbé válása azt is jelenti, hogy egyre professzionálisabb megoldások állnak a rendelkezésünkre, amikor adataink védelméről és tárolásáról van szó.

Legyen szó multinacionális vállalatok munkához kapcsolódó adatbázisairól vagy akár a saját számítógépünkön tárolt családi fotóalbumainkról, az évek alatt összegyűlt digitális tartalmak értékét nehéz lenne megbecsülni. Ezek elvesztése egy vállalat számára pénzben szinte kifejezhetetlen és nagy károkat okozhat az arculat és a presztízs területén is, egy magánember számára pedig – csak a fényképek példájánál maradva – a múltja egy vitathatatlan jelentőségű lenyomatának eltűnéséhez vezethet.

Informatikai (IT) biztonság

Gyakran hallhatunk arról, hogy valamely rendszerekből mennyi adat (legyen az akár személyi vagy pénzügyi természetű) kerülhetett illetéktelen kezekbe. Úgy tűnik, hogy bármilyen óvatosnak is gondolják magukat a cégek, az adatszivárgásokról szóló hírek már szinte mindennaposak.

Érdemes ezt a témát komolyan venni. Csak nagyon körültekintő hozzáállással és a rendszer gyenge pontjainak kizárásával lehetséges megakadályozni az adatok kijutását a rendszerből, amelyben szintén tudunk segíteni ügyfeleinknek.

Ebbe a tevékenységbe beletartozik a dokumentumok védelme, a hozzáférések szabályozása, a biztonsági mentések elkészítése és folyamatos felügyelete, valamint az eszközök biztonságának általános fenntartása.

Az IWS hatékonyan segíti az adatok biztonságos tárolását és a kibertámadások kivédését.

  • Kialakítjuk a mentési stratégiát és folyamatosan monitorozzuk annak hatékonyságát.
  • Fejlett jogosultságkezeléssel, vírus- és kémprogram védelemmel akadályozzuk meg a külső támadásokat.
  • Amennyiben illetéktelenek kezébe kerülne valamely munkaeszközöd (okostelefon, tablet, notebook), a fejlett biztonsági megoldásoknak köszönhetően – pl.: 2 faktoros autentikáció, távoli eszköz menedzsment – nem kell attól tartanod többet, hogy a céges vagy más magán jellegű adataid kikerülnek onnan.
IT biztonság
IT biztonság

„Mi is a jövőt képviseljük, ezért az IT rendszerünk színvonalát is, ehhez akartuk igazítani.”

„Azért választottuk az IWS rendszer üzemeltetési szolgáltatásait, mert cégünkre szabott megoldást kínáltak. Maximálisan figyelembe vették az igényeinket és azt is kaptuk, amiben megegyeztünk. Maximálisan elégedettek vagyunk az ügyfél-központú hozzáállásukkal és szakmaiságukkal. Bátran ajánljuk mindenkinek!!”

Varga Péter, Pharmax Kft.

„A közös a csoportmunka nagyban növelte a cégem hatékonyságát, nem bántam meg az átállást.”

Száler Gábor, YesBTL Hungary Kft.

IT biztonság – biztonsági mentés (informatikai biztonság):
A MI SZAKTERÜLETÜNK.