Napjainkban minden vállalkozásnak – egészen a kisvállalkozásoktól a világ legnagyobb vállalatáig – vannak és egyre inkább lesznek is informatikai igényei. A kisvállalkozások számára szükséges információs rendszerek jelentősen különböznek a nagyobb vállalatok által használtaktól. Ezeket összehasonlítva pedig elmondható az is, hogy általában ezek alacsonyabb hatékonysággal működnek. Az pedig minden esetben igaz, hogy az üzleti élet néhány alapvető funkciója napjainkban információkezelő technológiát igényel. Ennek az alapja a megfelelő és tudatosan felépített informatikai háttér. Mindezen rendszerek létrehozásában és működtetésében tudunk mi hatékony segítséget nyújtani a hozzánk forduló cégeknek és vállalkozásoknak.

Ebben a bejegyzésben pedig felsoroljuk azokat az informatikai eszközöket, amelyeket a vállalkozás méretétől függetlenül használni kell az eredményes és hatékony működés érdekében.

Számviteli rendszerek

A számviteli szoftverek használata nagyon fontos a vállalati pénzügyek pontos nyomon követése szempontjából, még akkor is, ha a számlák tényleges kezelését egy könyvelő szakember végzi. A szoftveres számviteli rendszerek segítségével nyomon követhetők a bevételek, a kiadások, az adózási kötelezettségek, a követelések és minden egyéb fontos pénzügyi információ.

A számviteli rendszerek azon képessége is stratégiai jelentőségű, hogy bármikor jelentéseket tudnak készíteni, illetve kiszámítanak bizonyos pénzügyi mutatókat és azonnali hozzáférést biztosítanak minden olyan információhoz, amelyekre szükség lehet a megalapozott pénzügyi döntések meghozatalához.

Az információkhoz való közvetlen hozzáférés ilyen formája egyszerűen nem létezhet egy papíralapú számviteli rendszerben, nyilvántartásban. A vállalkozásoknak – még ha egyszemélyes egyéni vállalkozásról is van szó – szükségük van egy olyan rendszerre, ahol nyomon követhetik pénzügyi helyzetüket. Ennek az alapja a megfelelő informatikai háttér.

Készletkezelés és hasznosítás

Az információs rendszerek a leltár kezelésében, a készletgazdálkodásban, vagy éppenséggel a munkaerő irányításában, a munkaidő beosztásának megfelelő tervezésében és kezelésében szintén nélkülözhetetlenek.

Ezek a rendszerek segítenek nyomon követni a költségeket, az egyes elemek jövedelmezőségét, a szállítmányok nyomon követését és a tárolt áruk mennyiségét, de még akár a biztonságát is. Ha egy nagykereskedő egy kiskereskedőknek elad valamilyen árut, előfordulhat, hogy megköveteli, hogy a vállalkozás integrálódjon az automatikus rendelésfeldolgozó rendszerébe. Számos olyan a munkahatékonyságot és a jobb jövedelmezőséget segítő rendszer működik a vállalkozások között, ami szintén informatikai, számítástechnikai alapokon nyugszik, és meglétük sokszor elengedhetetlen.

Pénzügyi tranzakciók

A pénzügyi tranzakciókat feldolgozó technológia tudja biztosítani, hogy egy vállalkozás elfogadjon hitel- és bankkártyás fizetéseket. Ezek sok iparágban egyre inkább elterjedtebbek, mint a készpénzes vagy akár az átutalásos tranzakciók. A hitelkártyás fizetések elfogadásához a vállalkozásoknak legalább egy bankszámlával és ún. fizetési átjáróval kell rendelkezniük.

A fizetési átjáró egy olyan platform, amely lehetővé teszi a vevők számára, hogy különféle online fizetési módokat használjanak a weboldalakon vagy a webshopokban. A fizetési átjáróknak köszönhetően az ügyfelek gyorsan, biztonságosan és egyszerűen vásárolhatnak online szolgáltatásokat vagy termékeket anélkül, hogy hosszas fizetési lépéseket kellene végrehajtaniuk a tranzakció befejezéséhez.

A bankkártyás vagy más online történő fizetési módozatok feldolgozása nem egyértelműen tűnik közvetlenül az informatikai feladatok részének, de mivel a tranzakciók sok érzékeny információt tartalmazhatnak, továbbítanak és tárolnak, az adatvédelem biztosítása érdekében elengedhetetlen az informatikai rendszerek biztonságos működése.

Kommunikáció

A megfelelő kommunikációs csatornák megléte és használhatósága kritikus jelentőségű a cégek és az egyének számára is. Kisvállalkozásként a telefon- és internetszolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetővé teszi az ügyfelekkel, a beszállítókkal, a kormányzati szervekkel, az alkalmazottakkal, a társvállalkozókkal és bármely más érdekelt féllel való kommunikációt, valamint a webhely és webes marketing jelenlét fenntartását a cég számára.

Az internethez való hozzáférés jóval egyszerűbbé teheti az életet a kisvállalkozások tulajdonosai számára, és számos feladatot felgyorsíthat. Ilyen például a munkavállalók keresése, a beszállítók felkutatása, a marketing tevékenységek elvégzése vagy akár a kapcsolatépítés a beszállítókkal és a stratégiai partnerekkel. A vállalati kommunikáció ma már szinte teljes egészében informatikai alapokon nyugszik és mint ilyen, egyre nagyobb jelentőséggel bír.

Az elektronikus kommunikáció alapja pedig nem más, mint a megfelelő informatikai és számítástechnikai háttér. Szerver üzemeltetés, szerver karbantartás

Ma már nem elegendő – és sok esetben nem is működőképes –, ha a vállalkozás számítástechnikai eszközöket vásárol, azokra feltelepíti a feltétlenül szükséges programokat és azokat elkezdi használni. A rendszerek folyamatos felülvizsgálatára, optimalizálására, karbantartására, sok esetben időnkénti átstrukturálására is ugyanúgy szükség van. Ezek mellett pedig nem elhanyagolhatók az olyan jövőbe mutató lehetőségek sem, mint a felhő alapú adattárolás, vagy a felhő alapú vállalatirányítás.

Ezek bevezetésének és működtetésének érdekében minden vállalkozásnak rendelkeznie kell informatikai szakemberrel, aki képes a rendszert folyamatosan üzemeltetni, az esetleges hibákat kijavítani és a szükséges frissítéseket elvégezni. IT tanácsadás, IT üzemeltetés

Kérjen időpontot az Instant Web Solution ügyfélszolgálatától személyes megbeszélésre, ha szeretné modernizálni és stabilizálni vállalkozása informatikai hátterét!

Havidíjas rendszergazda szolgáltatásunk keretében nem csak a felmerülő informatikai problémáit tudjuk megoldani, hanem szakértelmünk segítségével a jövőben meggátoljuk azok kialakulását is.

Nagy hangsúlyt fektetünk a gyorsaságra és a megbízhatóságra, továbbá arra, hogy mindig az adott cég igényeinek leginkább megfelelő informatikai rendszerben gondolkodjunk.

Keressen minket bizalommal, segítünk! Ha megbízható informatikai céget keres, akkor lépjen kapcsolatba kollégáinkkal!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

IWS
KKV IT SPECIALISTA.