Az informatikai biztonság pontos definíciója

Az informatikai biztonság az elektronikus információs rendszer olyan állapota, amelyben annak védelme az elektronikus információs rendszerben kezelt adatok bizalmassága, sértetlensége és rendelkezésre állása biztosított, valamint az elektronikus információs rendszer elemeinek sértetlensége és rendelkezésre állása szempontjából zárt, teljeskörű, folytonos és a kockázatokkal arányos.

 • Bizalmasság: csak az arra jogosultak ismerhetik meg az információt.
 • Sértetlenség: az információ tartalma és formája az elvárttal megegyezik.
 • Rendelkezésre állás: a rendszer működőképessége sem átmenetileg, sem pedig tartósan nincs akadályozva.
 • Zártság: az összes releváns veszélyt figyelembe veszi.
 • Teljeskörűség: a rendszer minden elemére kiterjed a védelem.
 • Folytonosság: időben folyamatosan megvalósul a védelem.
 • Kockázatokkal arányosság: a védelem költsége arányban van a lehetséges kárral.

Napjainkban az informatikai biztonság fontosabbá vált, mint valaha. Az informatikai rendszerek viharos sebességgel fejlődnek, és működésük egyre inkább átszövi mindennapjainkat a munkában és a magánéletben is. A felhőalapú megoldások és az automatizált folyamatok egyre hatékonyabbá teszik a vállalatok működését, de ezzel célpontot jelentenek a hackerek számára.

Ezért is kell kiemelt figyelmet fordítani minden cégnek az informatikai biztonságra. Nem megfelelő védekezés esetén ugyanis a kiberbűnözők nagyobb kárt tudnak okozni az üzletmenetben, mint azt elsőre gondolnánk. Megbéníthatják a kritikus fontosságú folyamatokat és a pénzügyi tranzakciókat, sőt a világhálóra kapcsolódó infrastruktúrákat is. A károk utólagos elhárítása mindig nagyobb költséggel és munkával jár, mint azok megelőzése. A vállalkozásoknak tehát mindenképp megéri nagyobb figyelmet fordítani az informatikai biztonságra.

Üzleti szempontok és az IT biztonság

Az üzleti folyamatok kockázatának felmérésekor és a lehetséges ellenőrző pontok kialakításakor mindig szem előtt tartjuk az üzleti információk biztonságát, mivel az informatikai rendszerek sebezhetőségei nemcsak pénzügyi veszteségeket okozhatnak, hanem bizalmas információk nyilvánosságra hozatalával is károsíthatják az üzleti érdekeket.

Az információkat veszélyeztető események (pl. hackertámadás) elsősorban a szervezeten kívülről származnak, azonban az információk károsodásának többsége (szándékos vagy nem szándékos) házon belül történik. Az információvédelem hiánya komoly veszteségeket okozhat egy cégnél, és az informatikai kockázat mára egyértelműen üzleti kockázattá vált.

Manapság a távmunka egyre népszerűbb, és ez számos kihívást jelent az informatikai biztonság szempontjából. Cégünk segíteni tud a következő pontok megvalósításában, hogy az adott cég biztonságos távmunkát biztosíthasson alkalmazottainak:

 • Végpont védelem
 • Kiváltságos identitáskezelés
 • Adatvédelem (nem számít, hogy Ön hol tárolja adatait)
 • Feltételes hozzáférés
 • Felügyelet

IT biztonsági szolgáltatás cégeknek

Manapság, amikor a kiberbűnözők egyre aktívabbak és a digitalizált adatok mennyisége minden eddiginél nagyobb. Muszáj tehát reagálnunk a felmerülő problémákra és fel kell készülnünk az egyre leleményesebb fenyegetésekre.

A biztonsági mentések készítése ugyanolyan fontos, mint az adataink és eszközeink védelme. Ezzel persze újabb feladat is keletkezik, hiszen tárolnunk kell a bizalmas adatok duplikációit úgy, hogy biztonságban kell tartanunk őket. Cégünk megfelelő tapasztalattal rendelkezik az informatikai biztonság szerteágazó feladataival és a biztonsági mentési megoldásokkal kapcsolatban, illetve minden olyan egyéb megoldással, ami elengedhetetlen egy cég és annak adatai biztonsága érdekében.

Az IWS hatékonyan segíti az adatok biztonságos tárolását és a kibertámadások kivédését.

 • Kialakítjuk a mentési stratégiát és folyamatosan monitorozzuk annak hatékonyságát.
 • Fejlett jogosultságkezeléssel, vírus- és kémprogram védelemmel akadályozzuk meg a külső támadásokat.
 • Amennyiben illetéktelenek kezébe kerülne valamely munkaeszköz (okostelefon, tablet, notebook), a fejlett biztonsági megoldásoknak köszönhetően – pl.: 2 faktoros autentikáció, távoli eszköz menedzsment – nem kell attól tartani többet, hogy a céges vagy más magán jellegű adatok kikerülnek onnan.

Munkaidőben 4 órán belül jelentkezünk, hogy egyeztessünk a továbbiakról! Telefon: +36305275073 E-mail: hello@instantws.hu