Cégünk kipróbált szakemberekkel dolgozik együtt, akik a saját területükön kiemelkedő eredményeket tudhatnak maguk mögött, akár az online marketingről, akár a keresőoptimalizálásról vagy a rendszergazdai szolgáltatásokról van szó. Az elsődleges célunk persze, hogy a partnereink elégedettek legyenek, az ő eredményeik válnak a mi eredményeinkké.

  1. Rendszergazdai szolgáltatások

Ezek a szolgáltatások szerteágazóak, az informatikai rendszerekhez kapcsolódóan több olyan területet is lefednek, amelyek a legtöbb esetben már meghaladják egy cég saját lehetőségeit. A hatékonyság és a teljeskörű működés érdekében a legjobb döntés, ha ezeket a szolgáltatásokat kiszervezik és a feladatok elvégzésével megbíznak egy – a rendszergazdai szolgáltatások elvégzésére szakosodott – céget. Mi egy ilyen cég vagyunk.

A rendszergazdai szolgáltatások körébe tartozó feladatok, amelyeket cégünk meg tud oldani Önnek a következők:

– segítségnyújtás minden informatikához kapcsolódó területen, akár 0-24 ügyfélszolgálattal,

– teljes körű adatbiztonság biztosítása, a céges adatbázisok védelmével és jogosultságkezeléssel,

– az IT költések folyamatos kontrollja és a tervezés segítése,

– szükséges szoftverek és azok elérésének folyamatos biztosítása,

– vírusvédelmi rendszerek felügyelete,

– folyamatos rendszerfelügyelet, riasztások kezelése, riportkészítés,

– céges weboldalak és domain nevek kezelése, szükség esetén webtárhely szolgáltatással.

  1. Szerverüzemeltetés

A szerverekről és a szerver hostingról már írtunk korábban egy részletesebb cikket, amelyben elmagyaráztuk a fogalmakat. Ezt ajánljuk elolvasásra mindenkinek!

A szerver alapvetően egy olyan technikai megoldás, amely erőforrásokat szolgáltat. A haladó szerver verziók lehetővé teszik, hogy jól kezelhetőek legyenek a szerver felhasználók és jelszavaik, valamint, hogy megtiltsák vagy engedélyezzék a hozzáférést a megosztott eszközökhöz. Emellett azt is biztosítják, hogy az adatokhoz, információkhoz távolról is hozzá tudjanak férni az arra jogosultak, ezzel segítve a távmunka megvalósulását az adott cégnél. Ez mostanra nagyon sok esetben alapszintű elvárás.

A szerverüzemeltetés legtöbbször nem önmagában álló feladat, szorosan kapcsolódik a vállalati erőforrások tervezéséhez, a számlázáshoz és más pénzügyi műveletek elvégzéséhez, a felhasználók központilag történő kezeléséhez és a különböző feladatokra felállított szerverek (e-mail szerver, fájlszerver) munkájának összehangolásához.

  1. Levelezés és csoportmunka lehetőségek

A felhő alapú rendszerek elterjedésének köszönhető, hogy a távmunka létrejöhetett és szélesebb körben elterjeszthetővé vált, hiszen azelőtt csak néhány különleges munkakörben lehetett így dolgozni. Mivel a munka elvégzéséhez szükség van a céges fájlokra, táblázatokra, valamint egyéb dokumentumokra és képekre, egy ilyen rendszert is üzemeltetni és felügyelni kell. A jogosultságkezelés, a vállalati adatok biztonsága és a közös munka folyamatos biztosítása mind olyan feladatok, amelyeknek az elvégzése odafigyelést igényel. rendszergazda szolgáltatás

  1. Weboldal készítés, üzemeltetés és online marketing tevékenység

Ehhez a tárgykörhöz kapcsolódik még, illetve tulajdonképpen az online marketing szerves részét kell képezze a keresőoptimalizálás (SEO), egy hírlevél küldő rendszer kiépítése és folyamatos üzemeltetése, a közösségi médiában való megjelenés, kommunikáció, illetve az ottani és más felületeken megjelenő fizetett online hirdetések kezelése.

  1. IT biztonság, biztonsági mentés

Gyakran hallhatunk arról, hogy valamely rendszerekből mennyi adat (legyen az akár személyi vagy pénzügyi természetű) kerülhetett illetéktelen kezekbe. Úgy tűnik, hogy bármilyen óvatosnak is gondolják magukat a cégek, az adatszivárgásokról szóló hírek már szinte mindennaposak. Csak nagyon körültekintő hozzáállással és a rendszer gyenge pontjainak kizárásával lehetséges megakadályozni az adatok kijutását a rendszerből, ebben is tudunk segíteni ügyfeleinknek.

Ebbe a tevékenységbe beletartozik a dokumentumok védelme, a hozzáférések szabályozása, a biztonsági mentések elkészítése és folyamatos felügyelete, valamint az eszközök biztonságának általános fenntartása.

  1. IT Tanácsadás

A vállalati informatikai rendszereknek és eszközöknek egyre fontosabb és jelentőségében komolyabb szerepe van. Ez kihat a teljes szervezet működésére, illetve egy átgondoltan felépített rendszer segíti az üzleti stratégia megvalósítását is. Kizárólag a tervezett, tudatosan alkalmazott és időszakonként felülvizsgált informatikai stratégia biztosíthatja, hogy hasznosítani tudjuk az informatikai rendszerekben rejlő összes lehetőséget. Az informatikai rendszerek stratégiai szintű kezelése a vállalatok sikerének egyik kulcsfontosságú eleme.

A vállalati informatikai stratégia nem csupán az eszközbeszerzések koordinálásából áll, annál sokkal komplexebb folyamatokat jelent. Ezt a stratégiát úgy kell igazítani a cég üzleti stratégiájához, hogy az hatékonyan támogassa az üzleti folyamatokat és egyúttal javuljon az informatikai befektetések megtérülése is. Egy kiélezett gazdasági versenyhelyzetben az informatika szerepe felértékelődik, így a költségek egyszerű csökkentése helyett érdemes arra fókuszálni, hogy miként lehet az informatikai oldal az üzleti terület és célok valódi támogatója.

Ha bármelyik témakörben érintett a céged és úgy érzed, hogy tudnánk segíteni a megoldásban, akkor keress minket bizalommal!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

IWS
KKV IT SPECIALISTA.