Ha nem szeretnéd, hogy a céged megrekedjen egy szinten, akkor előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz egy IT fejlesztés. De honnan tudhatod, hogy ennek eljött az ideje? Összeszedtünk 4 olyan jelet, amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy MOST van itt az ideje annak, hogy profi IT-s céggel szerződj.

1. Ha egy nyomtatótelepítésre 3 hetet kell várni

Abban az esetben, ha a rendszergazdai feladatokat jelenleg egyetlen személy látja el (amolyan one-man-show jelleggel), és ha ráadásul ez a valaki nem is feltétlen szakember (csak egy ismerős, rokon vagy barát), akkor bizony eljött az ideje a változtatásnak!

Ilyenkor szokott előfordulni, hogy még az apró-cseprő feladatok elvégzésére is heteket kell várni, mert az illető sokáig nem ér rá foglalkozni ezzel. Jobb megelőzni ezt az áldatlan állapotot!

Ha pedig már most 3 hetet kell várni egy nyomtatótelepítésre, és a Windows újratelepítésére is mindig csak „majd a jövőhéten” kerül sor, akkor pláne érdemes minél előbb egy profi céggel leszerződve szintet lépni.

Nem is feltétlen az a fontos, hogy miért merülnek fel ilyen problémák. Lehet, hogy az a kedves ismerős is profi és jó szakember, aki eddig ezeket a feladatokat végezte, csak történetesen tényleg nincs már erre ideje. Lehet, hogy volt egy kitűnő rendszergazda a csapatban, csak éppen már pár hónapja máshol dolgozik. 

A lényeg, hogy ha komoly és jól működő céget szeretnél működtetni, akkor nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy az ilyen megoldatlan „IT-s ügyek” lassítsák a munkavégzést és a hatékonyság útjába álljanak! IT tanácsadás, IT üzemeltetés

 

2. Ha olyan igények merülnek fel, amire korábban nem volt példa

Ha nincs rendszergazda, aki házon belül meg tudja oldani az informatikai rendszer üzemeltetését és fejlesztését, akkor idővel a cég megrekedhet egy bizonyos szinten.

Minden olyan változást, fejlődést, növekedést, amire egy vállalkozás életében sor kerül, az IT-nak is le kell követnie. Idővel szükség lesz valakire, aki megbízhatóan gondoskodik a fájlok biztonságos tárolásáról, a vírusok elleni védekezésről, és minden olyan igényről, ami egy komolyabb cég életében felmerülhet.

Ha már most gondot okoz azt megoldani, hogy egy fájlhoz biztonságosan hozzáférjenek egyszerre akár többen is, vagy hogy távolról is gyorsan és egyszerűen be lehessen csatlakozni a munkavégzésbe (home office-ból, például), akkor itt az ideje lépni, és egy profi, szakértő cégre bízni azt, hogy mindezt lehetővé tegyék!

Ha már van egy IT üzemeltető csapat, de valamiért megromlott velük a kapcsolat, és már nincs meg a kölcsönös bizalom, akkor is érdemes váltani!

3. Ha nincsenek biztonsági mentések

Időnként előfordul az a tragédia, hogy elvesznek a legfontosabb adatok és fájlok. Ha nincs biztonsági mentés, akkor ez akár a cég életébe is kerülhet!

Ha viszont van biztonsági mentés, akkor egy ilyen probléma után gondtalanul vissza lehet állni, és folytatni a munkát, mivel a mentés megőrzött mindent, amire szükség van.

A te cégedben vannak biztonsági mentések? És hogyan védekeztek az adatlopás ellen? Elég egyetlen gyenge jelszó (igen, a qwertz és a qwerty is gyenge jelszónak számít) vagy a kétfaktoros hitelesítés hiánya, és máris sebezhetővé válik a rendszer.

Ha nem érzed biztonságban magad ezekkel a veszélyekkel és rizikókkal szemben, akkor itt az ideje az IT fejlesztésnek! IT biztonság, biztonsági mentés

 

4. Ha még mindig szóban egyeztetitek a meetingek időpontját

Hogyan zajlik a cégedben a meetingek időpontjának egyeztetése? Az egyik munkatárs odafordul a másikhoz, és megkérdezi tőle, hogy ráér-e szerdán 10:00-től egy félórás egyeztetésre? Nos, ha így, akkor szintén eljött az ideje egy IT fejlesztésnek!

Borzasztóan megakasztja a munkát, ha nincs jól működő céges levelezés, ha nem használtok naptárat vagy ha nem áll rendelkezésre felhős tárhely. A 21. században  az a minimum, hogy a munkatársak látják egymás céges naptárát, és így tudnak egymásnak meghívót küldeni a meetingekre. 2023-ban lassúnak és elavultnak számít, ha pendrive-on adtok át egymásnak anyagokat.

Profi cégvezetőként nem hagyhatod, hogy a céged így működjön! Minél előbb szintet kell lépni! Céges levelezés

 

Ha a cikk alapján arra jutottál, hogy valóban eljött az ideje egy IT fejlesztésnek a cégedben, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot! Teljeskörűen ellátjuk az IT üzemeltetését: rendszergazda szolgáltatást nyújtunk kiszámíthatóan és biztonságosan!

Ön a cégét vezeti. Mi az IT-t üzemeltetjük.