A mai korban minden vállalkozásnak, egészen a kisvállalkozásoktól a világ legnagyobb vállalatáig, informatikai igényei vannak. A kisvállalkozások számára szükséges információs rendszerek jelentősen különböznek a nagyobb vállalatok által használtaktól, ezeket összehasonlítva pedig elmondható, hogy alacsonyabb hatékonysággal működnek, de az minden esetben igaz, hogy az üzleti élet néhány alapvető funkciója napjainkban információkezelő technológiát igényel.

Az információkezelő technológia alapja a megfelelő és tudatosan felépített informatikai háttér. Ezek megteremtésében tudunk hatékony segítséget nyújtani a hozzánk forduló cégeknek és vállalkozásoknak.

Ebben a bejegyzésben felsoroljuk azokat az informatikai eszközöket, amelyeket a vállalkozás méretétől függetlenül használni szükséges.

Számviteli rendszerek

A számviteli szoftverek használata elengedhetetlen az üzleti pénzügyek pontos nyomon követése szempontjából, még akkor is, ha a számlák tényleges kezelését könyvelő szakember végzi. A szoftveres számviteli rendszerek segítségével nyomon követhetők a bevételek, a kiadások, az adózási kötelezettségek, a követelések és minden egyéb vonatkozó pénzügyi információ. A számviteli rendszerek azon képessége stratégiai jelentőségű, hogy bármikor jelentéseket tudnak készíteni, illetve kiszámítanak bizonyos pénzügyi mutatókat és azonnali hozzáférést biztosítanak minden információhoz, amelyekre szükség lehet a megalapozott pénzügyi döntések meghozatalához.

Az információkhoz való közvetlen hozzáférés ilyen formája egyszerűen nem létezik a papíralapú számviteli rendszerben. A vállalkozásoknak – még ha egyszemélyes egyéni vállalkozásról is van szó -szükségük van egy olyan rendszerre, ahol nyomon követhetik pénzügyi helyzetüket. Ennek a lehetőségnek az alapja ma már kétségtelenül egy megfelelő informatikai háttér.

Készletkezelés és hasznosítás

Az információs rendszerek szintén nélkülözhetetlenek a leltár kezelésében, a készletgazdálkodásban, vagy ha éppenséggel a munkaerő irányításában, a munkaidő beosztásának megfelelő tervezésében, kezelésében. Ezek a rendszerek segítenek nyomon követni a költségeket, az egyes elemek jövedelmezőségét, a szállítmányok nyomon követését és a tárolt áruk mennyiségét, de még biztonságát is. Ha egy nagykereskedő, egy kiskereskedőknek elad, előfordulhat, hogy megkövetelik, hogy az Ön vállalkozása integrálódjon az automatikus rendelésfeldolgozó rendszerébe. Számos olyan a munkahatékonyságot és a jövedelmezőséget segítő rendszer működik a vállalkozások között, ami szintén informatikai, számítástechnikai alapokon nyugszik, és meglétük sokszor elengedhetetlen.

Pénzügyi tranzakciók

A pénzügyi tranzakciókat feldolgozó technológia biztosítja, hogy egy vállalkozás elfogadjon hitel- és bankkártyás fizetéseket, amelyek sok iparágban elterjedtebbek lehetnek, mint a készpénzes vagy akár az átutalásos tranzakciók. A hitelkártyás fizetések elfogadásához a vállalkozásoknak legalább egy bankszámlával és fizetési átjáróval kell rendelkezniük. A bankkártyás fizetések feldolgozása nem egyértelműen tűnik közvetlenül az informatikai feladatok részének, de a tranzakciók sok érzékeny információt fognak el, továbbítanak és tárolnak, és az adatvédelem biztosítása érdekében elengedhetetlen a biztonságos informatikai rendszerek működése. IT üzemeltetés

Kommunikáció

A kommunikáció megfelelőségé kritikus jelentőségű a cégek és az egyének számára is. Kisvállalkozásként a telefon- és internetszolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetővé teszi az ügyfelekkel, a beszállítókkal, a kormányzati szervekkel, az alkalmazottakkal, a társvállalkozókkal és bármely más érdekelt féllel való kommunikációt, valamint a webhely és webes marketing jelenlét fenntartását a cég számára. Az internethez való hozzáférés jóval egyszerűbbé teheti az életet a kisvállalkozások tulajdonosai számára, és számos feladatot felgyorsíthat, mint például a munkavállalók keresése, a beszállítók felkutatása, a marketing tevékenységek elvégzése és a kapcsolatépítés a beszállítókkal és a stratégiai partnerekkel. A vállalati kommunikáció ma már szinte teljes egészében informatikai alapokon nyugszik és mint ilyen egyre nagyobb jelentőséggel bír.

Az elektronikus kommunikáció alapja pedig a megfelelő informatikai és számítástechnikai háttér.

Ma már nem elegendő – és sok esetben nem is működőképes -, ha a vállalkozás számítástechnikai eszközöket vásárol, azokra feltelepíti az elengedhetetlen a szükséges programokat és azokat használja. A rendszerek folyamatos felülvizsgálatára, optimalizálására, karbantartására, sok esetben időnkénti átstrukturálására is szükség van. Ezek mellett nem elhanyagolhatók az olyan jövőbe mutató lehetőségek sem, mint a felhő alapú adattárolás, vagy a felhő alapú vállalatirányítás.

Ezek bevezetésének és működtetésének érdekében minden vállalkozásnak valamilyen szinten rendelkeznie kell informatikai szakemberrel, aki képes a rendszert folyamatosan üzemeltetni, az esetleges hibákat kijavítani, a szükséges frissítéseket elvégezni. Céges levelezés

Kérjen időpontot az Instant Web Solution ügyfélszolgálatától személyes megbeszélésre, ha szeretné modernizálni és stabilizálni vállalkozása informatikai hátterét!

Havidíjas rendszergazda szolgáltatásunk keretében nem csak a felmerülő informatikai problémákat oldjuk meg, hanem szakértelmünk segítségével meggátoljuk azok kialakulását is. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyorsaságra és a megbízhatóságra, továbbá arra, hogy mindig az adott cég igényeinek leginkább megfelelő informatikai rendszerben gondolkodjunk.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

IWS
KKV IT SPECIALISTA.