Egy cég informatikai rendszerének megbízható működése nem csupán „kötelező kör”, hanem a hatékony működés záloga is. Hogyan biztosítod, hogy az IT ne álljon vállalkozásod sikerének az útjába? Honnan tudhatod, hogy megbízható IT partnerrel szerződsz?

Képzeld el azt a nyugalmat, amikor tudod, hogy céged informatikai infrastruktúrája profi kezekben van. Amikor a hibaelhárítás nem vészhelyzet, hanem rutin, amikor a fejlesztések nem költségek, hanem befektetések. Ha erre a nyugalomra vágysz, akkor jól kell megválasztanod, hogy melyik cég rendszergazda szolgáltatását választod vállalkozásod számára! Valódi IT partnert kell találnod, akire az első pillanattól kezdve, hosszú távon számíthatsz! Összeszedtük az összes szempontot, amit figyelembe kell venned, amikor kiszervezed az IT üzemeltetését! Készítettünk egy tartalomjegyzéket is, hogy át tudd tekinteni, miről is lesz szó pontosan:

Tartalom

1. Időzítés
Fontos időben dönteni az IT feladatok kiszervezéséről. Mikor esedékes ez?

2. Állandó támogatás
Válassz olyan céget, amely állandó támogatást nyújt, és képes kezelni az IT infrastruktúra teljes körű működtetését.

3. Maradj nyitott a fejlesztésekre!
Légy nyitott az új technológiákra és innovációkra, hogy vállalkozásod ne maradjon le!

4. A piszkos anyagiak
Az IT kiszervezésének költségei fontos szempontot jelentenek, de hosszú távon megtérülhetnek a befektetések.

5. A szakmai felkészültség és a naprakész tudás
Győződj meg arról, hogy a kiszervezett cég naprakész tudással rendelkezik.

6. Megbízható partneri és beszállítói hálózat
Egy jó IT partner megbízható beszállítói hálózattal bír.

7. Referencia és hírnév
A korábbi ügyfelek pozitív visszajelzése fontos indikátora egy IT cég megbízhatóságának és szakértelmének.

(Esetleg máris meggyőztünk, hogy minket válassz? Vedd fel velünk a kapcsolatot! Munkaidőben 4 órán belül jelentkezünk, hogy egyeztessünk a továbbiakról! Telefon: +36305275073 E-mail: hello@instantws.hu)

 

1. Időzítés

Az első és legfontosabb mindig azt mérlegelni, hogy mikor jön el az ideje az IT feladatok kiszervezésének. A helyzet azonban az, hogy az esetek túlnyomó részében az derül, hogy már rég meg kellett volna tenni! Azaz akármikor is hozod meg a döntést arról, hogy egy informatikai cég rendszergazda szolgáltatását veszed igénybe, valójában már jóval korábban megtehetted volna ezt a lépést! Nagyon könnyen és nagyon hosszú időre bele lehet kényelmesedni abba, ha egy rokon, barát vagy kedves ismerős látja el ezeket a feladatokat. Amikor ő ráér, akkor megoldja a kisebb-nagyobb problémákat, és segít az ilyen-olyan apró-cseprő IT-s dolgokban. De mi van akkor, ha nem ér rá? Mi történik akkor, ha gyorsan kellene cselekedni, és pont nem tudod elérni? 

Mondjuk ki: elég amatőr dolog, ha egy magát komolyan vevő cégnél 2-3 hétig kell várni egy nyomtatótelepítésre vagy az operációs rendszer újratelepítésére. Az idő pénz, és minden ami hátráltatja a munkát, az kihat valamilyen módon a termelésre, a működésre, és ezáltal arra is, hogy mennyire lesz sikeres és eredményes a céged.

Egy másik, ehhez hasonló tévút, amikor te mint cégvezető jól értesz az IT-hoz, ezért úgy vagy vele, hogy majd te intézed az informatikai teendőket. Ezzel az a baj, hogy egy cégvezetőnek a cég vezetésével kell foglalkoznia (ahogyan azt a neve is mutatja), és nem az IT-val! Ha elviszik az idődet és az energiádat a rendszergazda feladatok, akkor nem fogod tudni építgetni, csiszolgatni, fejlesztgetni a céged, és sose lesz olyan, amilyenre mindig is vágytál.

Egy szó, mint száz: ami az időzítést illeti, a legjobb minél előbb lépni. Amint eléri a céged azt a szintet, hogy már szükség van valakire, aki menedzseli a biztonságos tárolást és mentést, a vírusellenőrzést, a távoli elérést, és a többi hasonlót, akkor ne várj tovább! IT üzemeltetés, rendszergazda szolgáltatás

 

2. Állandó támogatás

Az egyik legnagyobb, valóban felbecsülhetetlen előnye annak, ha külsős cégnek szervezed ki az informatikát, az az, hogy mindig rendelkezésre fog állni valaki, amikor kell! Pontosan ezért nem azt ajánljuk, hogy alkalmazz egy informatikust a cégednél – mi van, ha éppen akkor lenne rá szükség, amikor szabadságra megy, vagy táppénzen van?

Ha kiszervezed az IT-t, akkor mindig lesz egy hozzáértő szakember, akihez fordulhatsz, állandó támogatást kaphatsz – feltéve, persze, ha jól választasz, és olyan céggel szerződsz, amelyik ezt biztosítja. Ha valami, akkor ez elsődleges szempont legyen a cég kiválasztásánál! Olyan céget válassz, amelyik állandó támogatást nyújt!

Hasonlóan fontos szempont, hogy a teljes IT infrastruktúra működtetését vállalja a cég, minden szakmai segítséget megadva, akár távolról is! Mit jelent ez?

Elképesztő könnyebbséget jelent, ha minden IT igény és szolgáltatás egy kézben összpontosul, és szakértői kontroll alatt van tartva. Nem kell külön keresgélned és levadásznod az aktuális helyzetet legjobban kezelni tudó szakembert – az IT cég garantálja, hogy hozzáértő emberhez jut el a kérésetek. Legyen szó hibaelhárításról, karbantartásról, hardveres problémák kezeléséről, fejlesztésekről, beüzemelésekről, ha profi céggel szerződsz, bármikor hatékonyan a segítségedre lesznek ezekben. Rendszergazda szolgáltatás

És – bármilyen furán is hangzik –, ne feledkezz meg róla, hogy már a 21. században vagyunk, ami azt jelenti, hogy a legtöbb felmerülő problémát már távolról is lehet kezelni. A távsegítség óriási előnye, hogy nem kell megvárni, amíg a helyszínre érkezik a szakember, hanem azonnal tud segíteni. Ha viszont kell, akkor persze helyszíni kiszállással is rendelkezésre áll.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy mindez a minimum, amit elvárhatsz egy IT szolgáltatásokat nyújtó cégtől. Ha pedig még a digitális lábnyomod növelésében is segítenek, például a weboldalad rendbe rakásával, sőt még az eszközbeszerzés során is számíthatsz rájuk, akkor tudhatod, hogy valódi partnerre találtál!

 

3. Maradj nyitott a fejlesztésekre!

Sokszor nehéz elengedni a már jól bevált, megszokott dolgokat. Mindannyian hajlamosak vagyunk ragaszkodni a régi megoldásokhoz. A technológia terén azonban ez óriási öngól lehet!

Hiszen ha valami, akkor az informatikai és a digitális eszközök világa rohamosan fejlődik, és egy vállalkozásnak, ha nem akar lemaradni a versenytársai mögött, ezt nyomon kell követnie! Minden olyan újításra és fejlesztésre nyitottnak kell maradnod cégvezetőként, amelyek jobban ki tudják szolgálni az igényeidet, és hozzájárulnak ahhoz, hogy még magasabb szinten szolgálhasd ki a vevőidet és az ügyfeleidet!

A jó hír az, hogy ezen az úton sem maradsz egyedül! Ha felkészült, profi, agilis céggel szerződsz az IT kiszervezése során, akkor számíthatsz rá, hogy a rendszergazda szolgáltatásokat nyújtó cég valódi partnerként viselkedve fejlesztési koncepciókat is kínál majd neked. (Ahogyan ezt mi is tesszük.)

Legyen szó akár gépek cseréjéről, akár új biztonsági rendszerről, vagy bármilyen más innovációról, nyitottnak kell maradnod a fejlesztésekre és újdonságokra! Meg kell válni a rossz gyakorlatoktól, az elavult technológiáktól, a már nem működő rendszerektől. Csak így lehet a vállalkozásod versenyképes!

 

4. A piszkos anyagiak

Kár lenne tagadni, hogy az IT kiszervezésével járó költségek is fontos szempontként jelennek meg egy cégvezető számára.

Ezért érdemes már az elején rögzíteni egy fontos nézőpont, amire megéri időnként emlékeztetni magad: egy rendszergazda fizetéséhez képest jóval kevesebbet kell kifizetned havi díjként annak a cégnek, akinek kiszervezed céged IT feladatainak menedzselését, mégis többet kapsz – elég csak a fentebb már említett előnyökre gondolni.

Szintén nem árt figyelembe venni, hogy itt is igaz a mondás: az olcsó nem mindig jó, de a drága sem mindig a legjobb! Az ár-érték arányra akkor is figyelned kell, amikor keresed céged IT partnerét, és jó, ha hosszú távon gondolkozol! Egy jó IT-partnerrel nem csak a jelenben, hanem a jövőben is nyerő vagy.

A havidíjas rendszer garantálni tudja, hogy mindig kiszámítható költségekkel számolhatsz. Ha egy hónapban esetleg több probléma merülne fel, az ár akkor sem fog változni egy ilyen együttműködés keretein belül. A fix havidíj azt jelenti, hogy a munka mennyiségétől függetlenül ugyanazt az összeget fizeted. Így ha baj van, mindig van kihez fordulni, anélkül, hogy attól kellene tartanod, hogy a következő számla az egekbe szökik. Tény, hogy ilyen konstrukciót kevesen kínálnak a piacon, pedig a korrekt együttműködés alapja lehet!

Nézd meg a mi árainkat! Alap, normál és prémium csomagjaink között biztosan megtalálod azt, ami a leginkább megfelel a céged igényeinek.

 

5. A szakmai felkészültség és a naprakész tudás

Természetes, hogy fel kell mérned annak a cégnek a felkészültségét és szakértelmét, akinek ki akarod szervezni az IT üzemeltetését. Az informatikai világában nap mint nap jelennek meg újdonságok, ezért ez kritikus fontosságú.

De éppen ez segít jól felmérni a helyzetet: az a cég, amelyik nyomon követi a legújabb, legmodernebb technológiákat, és biztosítani tudja a legújabb szoftverek, programok támogatását is, az felkészült szakemberekből áll.

Mindez már a kommunikációjukból ki kell, hogy derüljön! Nézd meg a social media felületeiket, a blog oldalukat, az árajánlatukat. Ezek elég árulkodóak tudnak lenni!

Ahogyan az élet minden területén, úgy itt is igaz, hogy a mellébeszélés elég rossz jel. A megbízható szakember pontosan, érthetően kommunikál veled, és tisztáz minden lényeges kérdést. Ha úgy érzed, ez nem történik meg, akkor érdemes másik cég után nézned!

 

6. Megbízható partneri és beszállítói hálózat

Az IT világában az egyik legfontosabb dolog a megbízhatóság. Nem csak a technológiák és rendszerek megbízhatóságáról van szó, hanem azokról a partnerekről és beszállítókról is, akikkel együtt dolgozik egy cég.

Azt laikusként is tudni lehet, hogy melyek azok a nagy tech cégek, amelyeknél már maga a márkanév garanciát jelent a minőségre. Microsoft, Google, Amazon, Ubiquiti, Cisco, Dell, Samsung, Apple – ezek a nevek önmagukért beszélnek.

Ha olyan IT partnert keresel, aki nem csak a saját tudására és tapasztalatára támaszkodik, hanem a legjobb beszállítókra és partnerekre is, akkor ezeket a neveket kell keresned a partneri hálózatában! Ez jelezheti majd neked, hogy ha velük szerződsz, akkor vállalkozásod IT infrastruktúrája a lehető legjobb kiszolgálást kapja, hiszen az IT-s partnercég mindig a legújabb és legjobb technológiákat használja.

 

7. Referencia és hírnév

A jó referencia mindenhol aranyat ér. Ez bizonyítja a leginkább egy cég szakértelmét, megbízhatóságát és elkötelezettségét. Ha egy IT céget választasz, természetes, hogy szeretnéd tudni, kikkel dolgozott már korábban, és milyen visszajelzéseket kapott az ügyfeleitől. A korábbi munkákra vonatkozó pozitív visszajelzések a jövőbeli ügyfeleinket is biztosítják arról, hogy egy cég érti a dolgát.

Nézd meg, hogy az IT cég, akivel szerződni fogsz, kikkel dolgozik együtt, és hogy milyen véleményeket látsz róla! IT üzemeltetés, rendszergazda szolgáltatás

Eljött az ideje, hogy az IT üzemeltetését a legjobb kezekbe add! Most már azt is tudod, hogy milyen szempontok lesznek a segítségedre, amikor arról döntesz, melyik cég rendszergazda szolgáltatását veszed igénybe! Válassz olyan partnert, aki érti és támogatja céljaidat! 

Munkaidőben 4 órán belül jelentkezünk, hogy egyeztessünk a továbbiakról! Telefon: +36305275073 E-mail: hello@instantws.hu