Érezted már úgy, hogy a vállalkozásod sikeres vezetése és az IT kihívások között kell egyensúlyoznod? Ne hagyd, hogy az IT problémák elvonják a figyelmed a lényegről. Fedezd fel, miért éri meg kiszervezni az informatikai teendőket! Minden, amit a rendszergazda szolgáltatásról tudnod kell.

 

Ki a rendszergazda?

A „rendszergazda” kifejezést alighanem mindenki ismeri. Sokan azonban egyáltalán nem biztosak benne, hogy pontosan mit is takar, hogy melyek lehetnek egy rendszergazda teendői. „Egy informatikus, aki ért a gépekhez” – szokás sokszor mondani. De ennél azért bőven többről van szó.

A rendszergazda az az informatikai szakember, aki a számítógépes hálózatok, szerverek és egyéb informatikai rendszerek működését felügyeli és biztosítja. Minden, ami online történik, valahol egy szerveren fut. A rendszergazda gondoskodik arról, hogy ezek a szerverek zökkenőmentesen működjenek. Az ő felelőssége az, hogy zavartalanul böngészhess az interneten, használhasd az alkalmazásokat, végezni tudd a munkád, ne legyenek technikai-informatikai problémáid, és így tovább.

Miért nem jó, ha a cégvezető tölti be a rendszergazda szerepét?

Rengeteg időt és energiát elvesz, ha egy cégvezető maga látja el a rendszergazda-feladatokat. Nem csak azért, mert ez elvonja a figyelmet a vállalkozás fejlesztéséről, hanem mert sokszor felesleges energiát emészt fel olyan feladatok megoldása, amikhez talán nem is ért kellőképpen a vezető. Egy cégvezetőnek a vállalkozás növekedésére, stratégiájára és a dolgozóira kellene fókuszálnia, nem pedig arra, hogy miért nem működik a hálózat vagy miért lassú a szerver. Ráadásul, ha nem biztos benne, hogy mit csinál, könnyen okozhat több kárt, mint hasznot. A rendszergazdák munkáját nem igazán tudja más ellátni, mint egy hozzáértő szakember.

Úgyhogy mielőtt cégvezetőként legközelebb beleásnád magad egy IT problémába, állj meg egy pillanatra és gondold végig: valóban ez a legjobb felhasználása az idődnek és energiádnak? Ez vezet majd a vállalkozás növekedéséhez, sikeréhez? Ez termel több bevételt? Egy képzett rendszergazda sokkal hatékonyabban és gyorsabban megoldja a problémákat.

Mi az a rendszergazda szolgáltatás?

A rendszergazda szolgáltatás nem más, mint amikor egy külsős cég vagy szakember a maximumot hozza ki az informatikai eszközök üzemeltetéséből, hogy ne neked kelljen azzal törődni. Gondolj bele: mennyivel könnyebb lenne, ha nem neked kellene cégvezetőként, vállalkozóként az informatikai problémákkal bajlódnod, hanem lenne egy szakképzett csapat, akiket bármikor elérhetsz, amikor segítségre van szükséged. A rendszergazda szolgáltatás részét képezi, hogy az informatikai eszközök, amelyeket használsz a munkádban, a megfelelő állapotban legyenek. Nem csak a számítógépek és hálózatok üzemeltetése tartozik ide, hanem az is, hogy a felhasználók számára minden zökkenőmentesen működjön a háttérben is.

 • PC-k, notebook-ok, telefonok üzemeltetése,
 • eszközbeszerzések kezelése,
 • eszközök nyilvántartása,
 • vezetékes és Wifi hálózat kezelése,
 • hibák elhárítása,
 • NAS üzemeltetése,
 • vállalati levelező rendszer beállítása,
 • nyomtatók, jogosultságok kezelése,
 • biztonsági mentések,
 • felhasználói fiókok kezelése,
 • helyi rendszerek üzemeltetése,
 • ERP, számlázórendszer üzemeltetése,
 • rendszerbeállítások, h
 • álózat felügyelet,
 • ütemezett helyszíni karbantartás

– ezek mindegyike a IT üzemeltetés, rendszergazda szolgáltatás részét képezi.

A rendszergazda szolgáltatás kiszervezése

Ha kiszervezed az informatikai feladatokat, akkor cégvezetőként nem kell a technikai részletekkel foglalkoznod. Ehelyett a cég növekedésére, stratégiájára és a munkatársakra tudsz fókuszálni!

Pénzügyi szempontból is előnyös lehet a kiszervezés. Egy rendszergazda fizetése nem kevés, és ha kiszervezed ezt a területet, akkor korrektebb áron kaphatod meg ugyanazt a szolgáltatást. Ráadásul nem kell aggódnod a váratlan költségek vagy helyzetek miatt sem. Ha rendszergazdát alkalmazol, akkor időnként nélkülöznöd kell őt, ha más nem, akkor, amikor szabadságra megy. Viszont ha külsős céggel szerződsz, akkor állandó lesz céged IT támogatása!

Kiszervezés esetén minden informatikai feladat egy kézben kerül, szakértői kontroll alá. Nem kell különböző szolgáltatókkal kommunikálnod, mert minden egy helyen lesz, átláthatóan és hatékonyan.

Ha azt szeretnéd, hogy a cégvezetés legyen a fő fókuszod, és ne az IT problémák, akkor érdemes elgondolkodnod a kiszervezésen. A vállalkozásod csak profitálni fog belőle! Rendszergazda szolgáltatás

 

Útravaló

A rendszergazda szolgáltatás feladata nem csak egy-egy felhasználói fiók módosítása vagy egy szerver felügyelete. A rendszergazda teendői között olyan feladatok is szerepelnek, mint a hálózat tervezés vagy a cloud szolgáltatások üzemeltetése. Ők biztosítják, hogy a vállalkozása informatikai rendszere stabilan működjön, és hogy a felhasználói fiókok kezelése is zökkenőmentesen történjen. Tehát, ha szeretnéd, hogy a vállalkozásod zökkenőmentesen működjön, és ne kelljen az IT részletekkel foglalkoznod, akkor érdemes kiszervezni céged informatikai feladatainak ellátását.

Szeretnéd, ha a vállalkozásod zökkenőmentesen működne, és nem kellene az informatikai problémákkal foglalkoznod? Az IWS szakértői csapata készen áll, hogy segítsen! Szervezd ki az informatikai feladatokat, és koncentrálj arra, ami igazán számít: a cégvezetésre. Lépj kapcsolatba velünk most, és ismerd meg a kiszervezés előnyeit! Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, kattints és kérj ajánlatot! Nem kell IT szakembernek lenni, a cégvezetés éppen elegendő feladat! Ön a cégét vezeti. Mi az IT-t üzemeltetjük.

Munkaidőben 4 órán belül jelentkezünk, hogy egyeztessünk a továbbiakról! Telefon: +36305275073 E-mail: hello@instantws.hu